Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința operativă a Primăriei Chișinău desfășurată în regim online

   1908

Primăria municipiului Chișinău informează că ședința operativă a serviciilor municipale de luni, a fost organizată în regim online ca măsură de precauție în vederea protejării angajaților și limitării răspândirii infecției cu virusul de tip nou.

Astfel, primarul general, Ion Ceban, a condus ședința din biroul său, iar viceprimarii, pretorii de sector, șefii de direcții generale, de întreprinderi municipale, precum și reprezentantul poliției municipale au asistat și au raportat, la fel, de la locul lor de muncă despre măsurile întreprinse de entitățile respective pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19.

Principalele subiecte abordate în timpul întrunirii online a responsabililor APL Chișinău au fost: situația privind îmbolnăvirile cu COVID și măsurile întreprinse de serviciile municipale pentru gestionarea problemei; ajutorarea persoanelor social-defavorizate în contextul declarării stării de urgență pe întreg teritoriul republicii; dotarea angajaților din regii cu echipamente de protecție, funcționarea transportului public municipal, acumularea de fonduri în contul deschis de municipalitate pentru donații, lansarea paginii web „stopcovid.chisinau.md", lansarea platformei „Fii voluntar", proiectele actuale desfășurate de municipalitate, salubrizarea orașului etc.

Ședințele în acest format: cele operative, întrunirile Celulei de criză, ședințele Cabinetului primarului etc., vor continua astfel până la depășirea situației de urgență. Tot în acest format, autoritățile municipale să vor întruni și cu primarii de suburbii.