• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  250 de voluntari vor participa în cadrul Campaniei lansate de municipalitate „Fii voluntar"

  250 de voluntari vor participa în cadrul Campaniei lansate de municipalitate „Fii voluntar"

   21.03.2020 08:42    374 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că voluntarii înregistrați în cadrul proiectului vor acorda ajutor celor 170 de lucrători sociali și 90 de asistenți comunitari din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate. 

  Activitatea acestora presupune acordarea asistenței persoanelor din grupul de risc (pensionari pentru limită de vârstă și persoane cu dezabilități) din municipiul Chișinău care beneficiază de asistență socială din partea autorităților publice locale.

  La domiciliul beneficiarilor se vor deplasa asistenții sociali împreună cu voluntarii, care vor prezenta legitimații.

  Totodată, de astăzi au fost lansate două linii verzi pentru informații: 

  0800-00080 (sănătate) 

  0800-00090 (asistență socială)

  Cetățenii care necesită ajutor pe durata instituirii regimului de Stare de urgență pe întreg teritoriul republicii, în legătură cu pericolul de infectare prin COVID-19 pot apela pentru informații.

  Membrii celulei de criza instituită în cadrul Direcției asistență socială, vor informa telefonic beneficiarii despre masurile de precauție și vor recepționa solicitările, care, ulterior vor fi soluționate de către lucrătorii sociali, asistenții sociali împreună cu voluntarii.