Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Solidarizarea cetățenilor prin colectare de donații pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin COVID-19

   5404

Primăria municipiului Chișinău informează că cetățenii municipiului dau dovadă de solidaritate și contribuie fiecare după posibilități, pentru a depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în capitală. 

Precizăm că municipalitatea a deschis un cont bancar, destinat atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, prin intermediul căruia se pot face donații, pentru cei care doresc să contribuie cu surse financiare. 

Rechizitele pentru efectuarea donațiilor:

Beneficiar: MF - TR Centru - Chișinău Primăria mun. Chișinău

Codul IBAN: MD88TRPDAK144114B07229AC

Codul fiscal: 1007601009484

Prestatorul beneficiar: Ministerul Finanțelor - Trezoreria de Stat

Banii donați vor fi direcționați pentru:

1.     Achiziționarea echipamentului de protecție destinat personalului angajat din spitale (doctori, asistenți medicali, echipaje de ambulanță) și pacienți;

2.     Procurarea ustensilelor, echipamentului medical, medicamente, etc.;

3.     Oferirea suportului pentru personalul medical, care este antrenat în lupta cu Coronavirus de tip nou și familiile acestora.

4.     Procurarea de alimente, etc.

Primăria municipiului Chișinău a lansat luni, 16 martie, curent, o campanie de colectare a fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale din capitală, în contextul acțiunilor de depășire a situației de criză, survenite ca urmare a apariției în Republica Moldova a infecției prin COVID-19.