Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia la trafic în municipiul Chişinău

   3269

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate străzile municipiului, în condiţii de iarnă. În dimineaţa zilei, la rută au ieşit 250 de troleibuze, 96 de autobuze şi circa 1600 de microbuze, adică numărul maxim de unităţi de transport pentru o zi de lucru. Transportul public circulă conform graficului pe timp de iarnă.

Serviciile municipale au activat pe parcursul întregii nopţi. La deszăpezirea şi curăţarea drumurilor au fost antrenate toate unităţile de transport din dotarea Regiei „Exdrupo". Pe străzi a fost presurat material antiderapant. 

În teren au fost scoase şi mijloacele tehnice din dotarea Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, inclusiv autospecialele „Haco", pentru deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a acceselor în curţile blocurilor de locuit, în vederea îmbunătăţirii traficului pietonal. De asemenea, muncitorii din cadrul întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ curăţă staţiile de aşteptare a transportului public.

Principalele intersecţii din oraş sunt supravegheate de echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere, pentru fluidizarea traficului rutier. În acelaşi timp, Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar maşinile, pentru a da posibilitate unităţilor specializate să efectueze lucrări de deszăpezire.

În acelaşi timp, îndemnăm agenţii economici să-şi curăţe zăpada din faţa sediilor în care activează.  

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău