Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a alocat surse financiare pentru reparaţia acoperişurilor a două instituţii de învăţământ din suburbii

   2219

Primăria municipiului Chişinău a alocat surse financiare pentru reparaţia acoperişurilor a două instituţii de învăţământ din localitățile suburbane Tohatin şi Budeşti, care au fost distruse de vântul puternic produs în data de 24 februarie, curent.

Decizia a fost luată în urma solicitărilor venite din partea administraților celor două localități din componența municipiului Chișinău.

Astfel, din Fondul de rezervă al municipalității, s-a decis alocarea a 299 400 mii de lei pentru reparaţia acoperișului gimnaziului Nr.74 „Viorel Găină", din comuna Tohatin.

Totodată, Primăria Chişinău va direcționa suma de 46 632 mii de lei pentru reparația parțială a acoperișului de la mansarda grădiniței „Viorel și Viorica" din comuna Budești, afectat de vântul puternic de la începutul săptămânii curente.

În context, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a menţionat că lucrările de reparație la cele două instituții trebuie să fie executate în termeni restrânși și calitativi pentru a nu afecta procesul educațional. „Copiii au nevoie de condiţii bune pentru desfăşurarea procesului de studii, iar administraţia publică locală Chișinău va oferi tot sprijinul în acest sens", a spus edilul capitalei.