Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea unui acord de colaborare pentru dezvoltarea turismului în municipiul Chişinău

   2681

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban și președintele Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Republica Moldova (ANTRIM), Cristina Frolov, au semnat astăzi, 27 februarie, a.c., un acord de colaborare în vederea dezvoltării turismului receptor în capitală.

Scopul documentului este de a dezvolta și consolida cooperarea în domeniul promovării municipiului Chișinău ca destinație turistică şi atragerea turiştilor străini.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că perioada următoare părţile îşi propun să implementeze mai multe proiecte de dezvoltare a turismului, pentru atragerea investițiilor în capitală. De asemenea, vor fi organizate și mediatizate evenimentele locale, regionale, internaționale, ce au drept obiectiv promovarea imaginii municipiului Chişinău.

,,Avem locuri frumoase şi un potenţial turistic care necesită a fi dezvoltat şi valorificat. Cultura noastră este bogată, locurile noastre sunt unice, iar bucătăria este deosebită. Iată de ce trebuie să investim forţe pentru a face tot posibilul ca faima oraşului Chişinău să fie dusă şi peste hotarele țării. Totodată, trebuie să trezim curiozitatea turiştilor pentru ca aceştia să viziteze Republica Moldova şi mai ales capitala, inima ţării noastre, unde sunt concentrate 80% din totalul structurilor de cazare, instituţii culturale şi locuri istorice", a menţionat primarul general.

Edilul capitalei a subliniat că Primăria Chişinău va sprijini, prin intermediul Direcțiilor municipale de profil, coordonarea activităților și va facilita realizarea proiectelor planificate conform Acordului, dar și a activității Centrului de Informare pentru Turiști.

La rândul său, președintele ANTRIM, a comunicat că prin semnarea acestui acord, asociația industriei turismului va avea rolul organizației de management a destinației turistice Chișinău.

,,Prin activitățile pe care le vom realiza în comun, vom contribui esențial la dezvoltarea turistică a orașului Chișinău, valorificând potențialul acestuia. De menţionat că suportul și importanța pe care o acordă primăria acestui domeniu este primordială", a conchis Cristina Frolov.

E de menționat că ANTRIM implementează proiecte menite să promoveze Republica Moldova ca destinaţie turistică pe plan extern prin reprezentarea la evenimente de specialitate, târguri şi expoziţii internaţionale, dar şi gestionează campanii de promovare pe plan local şi internaţional.