Primarul general s-a întâlnit cu studenții de la FRIȘPA, USM

   1940

Primarul general, Ion Ceban, s-a întâlnit marți cu un grup de studenți de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) a Universității de Stat din Moldova (USM), la invitația tinerilor, cu ocazia Zilei Studentului FRIȘPA.

În cadrul discursului ținut în fața studenților, Ion Ceban s-a referit la problemele orașului Chișinău, provocările pentru noua administrație municipală, precum și la soluțiile și proiectele care urmează să fie implementate în capitală, pentru rezolvarea acestora. 

În context, primarul general a informat despre oportunitățile de implicare a studenților în diverse activități și programe municipale, pentru obținerea de experiență și de cunoștințe necesare în domeniul inițierii afacerilor.

Astfel, reprezentanții Centrului Municipal de Tineret Chișinău, urmează să beneficieze de un program de dezvoltare antreprenorială, în rezultatul căruia vor avea un plan de afaceri pe care ar putea să-l aplice în cadrul Centrului. De asemenea, Municipalitatea  intenționează să dezvolte un hub în elaborarea de proiecte, pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a obține instruire și experiență în domeniul afacerilor.

Mai mult, tot în anul curent, se prevede lansarea unui program de granturi pentru organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă, iar în acest scop, din bugetul municipal vor fi alocați cca 5 milioane de lei. 

Ion Ceban s-a arătat impresionat de entuziasmul studenților de la FRIȘPA și de dorința lor de a se încadra în viața socială și cea economică a capitalei. 

,,Pentru administrația publică locală este important de a dezvolta capitala și de a susține ideile de afaceri, în special ale tinerilor, care au mult potențial, inițiativă și voință. Ne dorim ca tinerii să rămână acasă și să contribuie la dezvoltarea comunității noastre. Noi suntem cointeresați să creștem tinerii specialiști, pentru că ei sunt viitorul nostru", a subliniat primarul general. 

Edilul capitalei le-a mai comunicat studenților de la USM că Primăria municipiului Chișinău este deschisă pentru tineri și le-a făcut invitație pentru a-și efectua stagiul de practică în cadrul subdiviziunilor structurale municipale.