Pagina oficială a Municipiului Chișinău

APL Chișinău se alătură Campanei mondiale de informare și prevenire a îmbolnăvirilor prin coronavirus

   2494

Primăria municipiului Chișinău se alătură Campaniei mondiale de informare și prevenire a îmbolnăvirilor prin coronavirus. În acest scop, de miercuri, în transportul public municipal (troleibuze și autobuze) vor fi distribuite materiale video informative despre măsurile de protecție individuală și de prevenire a riscului infecției cu coronavirus. 

APL Chișinău îndeamnă populația să respecte regulile de igienă și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS): 

-         evitarea contactului cu persoanele ce prezintă simptome de infecții respiratorii acute; 

-         spălatul frecvent pe mâini, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia; 

-         evitarea contactului cu fermele de animale sau cu animale sălbatice; 

-         respectarea etichetei tusei (mențineți distanța, acoperiți gura în timpul tusei și strănutului, spălați-vă pe mâini);

-         evitarea călătoriilor în țările afectate. 

În cazul prezenței simptomelor de infecții respiratorii acute (febră mai mare de 38 de grade, strănut des, tuse uscată, dureri de cap și respirație grea), înainte de, în timpul sau după călătorie, oamenii sunt încurajați să solicite asistență medicală și să informeze lucrătorii medicali despre istoricul călătoriei. 

Deși încă nu a fost găsit niciun vaccin împotriva coronavirusului, cei infectați se pot trata, dacă se adresează la timp la medic! Totodată, precizăm că, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, până în prezent în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de infecție cu coronavirus.

În context, Primarul General Ion Ceban a solicitat responsabililor de domeniul transportului public, în scopul prevenirii transmiterii infecțiilor, să asigure dezinfectarea suprafețelor din interiorul troleibuzelor și autobuzelor după fiecare rotație, iar instituţiilor de învățământ din capitală - să țină cont de recomandările OMS la acest capitol. „Haideți să fim prudenți și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor apropiați", a menționat primarul.