Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reluarea circulației rutiere pe tronsonul de drum din str. Podul Înalt

   2127

Primăria municipiului Chișinău informează că de vineri, 21 februarie, curent, a fost reluată circulația rutieră pe tronsonul: str. Uzinelor - str. Otovasca al străzii Podul Înalt, din preajma depozitului avariat, situat pe str. Uzinelor, 9.

Astfel, serviciile municipale de profil au dezinstalat indicatoarele rutiere de suspendare a circulației auto pentru a permite accesul transportului și au executat lucrări de salubrizare și reparație curentă a carosabilului pe tronsonul menționat.  

Deblocarea tronsonului de drum din str. Podul Înalt a fost posibilă ca urmare a intervenției primarului general, Ion Ceban, care a solicitat agentului economic privat să urgenteze rezolvarea problemei clădirii avariate.  

La 10 februarie a.c., proprietarul imobilului a contractat servicii pentru demolarea celor două nivele superioare ale clădirii, care prezentau pericol de surpare. Lucrările au constat în demontarea grinzilor, acoperișului și a zidăriilor de la etajele 4 și 5.

Menționăm că anterior autoritățile municipale au restricționat temporar circulația pe o porţiune din strada Podul Înalt pentru a evita pericolele de accidentări în preajma imobilului avariat.