Ion Ceban s-a întâlnit cu primarul orașului Tel Aviv

   2205

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, aflat într-o vizită de lucru în Israel, s-a întâlnit marți cu omologul său din orașul Tel Aviv, Ron Huldai.

Ion Ceban a calificat discuția drept una constructivă, unde au fost punctate mai multe priorități de colaborare pentru cele 2 orașe. De asemenea, s-a ajuns la o înțelegere în vederea reînnoirii Acordului de înfrățire, semnat în anul 2000, între Chișinău și Tel Aviv. Mai mult, cei doi primari de capitale au discutat despre un plan de activități, ce urmează a fi implementat în comun.

Primarul de Chișinău a fost primit cu deschidere de către colegii din Tel Aviv, care s-au propus să ajute municipalitatea în sensul efectuării unor expertize pe diverse domenii, dar și realizarea proiectelor concrete, în domeniile: administrația publică locală, infrastructură, mediul de afaceri, medicină.  

Ion Ceban a menționat că Israelul este un lider la nivel internațional în sfera tehnologiilor, securității cibernetice, utilizarea tehnologiei computerizate în medicină, iar inovațiile și managementul implementate în orașele din această țară, ar putea fi aplicate și la Chișinău.

Zilele acestea, primarul general al capitalei participă la lucrările Forumului Internațional al Urbaniștilor din Israel. La reuniune sunt invitați peste 100 de primari din țările lumii.