Întrevederea primarului general cu reprezentanții mediului de afaceri din București

   2316

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut în acest weekend o întrevedere la București, cu reprezentanții Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România „Urbanis".

În cadrul întâlnirii, edilul capitalei, a prezentat oporunitățile investiționale de care dispune municipiul Chișinău și care necesită a fi valorificate pe deplin.

Astfel, un grup de specialiști din domeniul urbanism și arhitectură din București urmează să efectueze o vizită la Chișinău, până la finele lunii februarie a.c., pentru a oferi suport în realizarea Planului general urbanistic al capitalei.

Totodată, în cadrul discuțiilor, s-a stabilit că urmează a fi implementate pe bază de parteneriat mai multe proiecte pe diverse domenii: construcția și amenajarea parcărilor, dezvoltarea infrastructurii, salubrizarea municipiului, aprovizionarea populației cu apă și dezvoltarea sistemelor de canalizare, dar și proiecte pe dimensiune culturală.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea este transparentă și deschisă toți pentru partenerii care sunt dispuși să investească în dezvoltarea municipiului Chișinău.

„Am fost impresionat de faptul că toți cei prezenți au venit cu propuneri concrete și sunt dispuși să vină la Chișinău pentru a investi. Mai mulți oameni de afaceri care au participat la întrevedere, vor veni în curând în Republica Moldova cu proiecte clare. Astăzi, Chișinăul este orașul oportunităților", a subliniat primarul general.