Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii

   1871

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene de Investiții (BEI), care și-a încheiat misiunea de monitorizare a proiectelor aflate în desfășurare la nivelul municipiului Chișinău.

Timp de o săptămână, specialiștii au monitorizat și s-au informat despre stadiul de implementare a proiectelor aflate în desfășurare, finanțate de BEI și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre gradul de implementare a proiectelor din capitală, dificultățile atestate, precum și soluţiile pentru evitarea pe viitor a stagnării la anumite etape a programelor finanţate de BEI şi BERD.

Edilul capitalei, a menţionat că, Primăria Chişinău, va continua proiectele iniţiate cu partenerii externi şi va veni şi cu alte iniţiative în acest sens.

,,Am avut o discuție constructivă cu reprezentanţii BEI. Ne propunem să colaborăm în continuare pe modernizarea sectoarelor vitale pentru capitală. Acestea se referă la infrastructură, eficiență energetică, aprovizionare cu apă și canalizare, dar și în domeniul gestionării deșeurilor solide", a menţionat Ion Ceban.

La rândul lor, reprezentanţii BEI s-au arătat deschişi pentru a susține inițiativele de dezvoltare a municipiului Chișinău.