Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Stăuceni a fost dată în exploatare o grădiniţă nouă

   7377

În preajma Crăciunului, la Stăuceni a fost inaugurată grădiniţa din componenţa şcolii „Ilie Fulga". Instituţia a fost construită din sursele bugetului local şi municipal. În total, pentru construcţia edificiului s-au cheltuit peste 20 milioane lei.  

La festivitatea de inaugurare a grădinţei a fost prezent şi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Edilul capitalei a adus în dar Şcolii-grădiniţe din Stăuceni o icoană cu chipul Maicii Domnului, dar şi cadouri din partea municipalităţii. Dorin Chirtoacă le-a urat copiilor şi educatorilor ca icoana să le fie ca un înger păzitor în activitatea instituţiei. „Sper că micuţii vor avea parte de grija necesară din partea corpului didactic, iar împreună vom putea gândi şi realiza mai uşor proiecte de viitor pentru municipalitate. Pentru că proiectele de viitor înseamnă viitorul acestor copii", a subliniat primarul general.

Clădirea şcolii-grădiniţe „Ilie Fulga" a fost construită timp de 3 ani, din 2007, iar Primăria Chişinău a contribuit cu 6,5 milioane lei. Instituţia preşcolară este frecventată acum de 50 copii, distribuiţi în 3 grupe, urmând ca pe viitor să fie completată, până la formarea a 7 grupe. Copiii vor fi educaţi şi instruiţi de către 27 cadre didactice, inclusiv un logoped, un profesor de muzică şi unul de limba engleză. Şcoala - grădiniţă este amplasată într-un cartier nou al localităţii, în care locuiesc familii tinere. Clădirea dispune de centrală termică autonomă, de sală de festivităţi, sală de muzică, cabinetul logopedului.

Şcoala-grădiniţă de la Stăuceni este prima instituţie de învăţământ, construită în ultimii 7 ani în municipiul Chişinău.

 

 

 

 

 

 

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău