O delegație din Sankt Petersburg, în vizită la Primăria Chișinău

   2415

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a primit miercuri în vizită la Primărie o delegație din orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Din delegație fac parte reprezentanți ai institutelor de proiectare, amenajare urbană și dezvoltarea infrastructurii din cadrul executivului orașului Sankt Petersburg, care se află în perioada 12-14 februarie, curent la Chișinău, pentru a acorda suport, expertiză și schimb de bune practici municipalității în dezvoltarea proiectelor de modernizare a capitalei.  

Pe parcursul celor două zile, delegația din Sankt Petersburg, alături de reprezentanții subdiviziunilor municipale responsabile de transport public, gospodărie comunală, arhitectură, urbanism și Institutul municipal de Proiectări „CHIȘNĂUPROIECT", vor vizita mai multe întreprinderi și obiective strategice din Chişinău, care urmează a fi modernizate în complexitate. Printre acestea se numără grădinile publice și zonele de agrement, întreprinderile municipale Regia „EXDRUPO, Regia Transport Electric, S.A. „Apă - Canal Chișinău", Asociația de gospodărire a spațiilor verzi și Circul din Chișinău.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban și-a exprimat speranța că întâlnirea dintre părți va pune bazele unor colaborări reciproc-avantajoase, din care să obțină beneficii municipiul Chișinău. ,,Apreciem susținerea din partea regiunii Sankt Petersburg și credem că experiența lor și suportul pe care vor decide să ni-l ofere va fi util, pentru că avem o listă de proiecte care necesită a fi dezvoltate și implementate", a subliniat edilul capitalei.