Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Automobile noi pentru poliţia municipală

   5750

În ajunul sărbătorilor de iarnă şi cu ocazia aniversării a 20-a de la fondarea Poliţiei Naţionale, Primăria Chişinău a finanţat procurarea a 10 unităţi de transport speciale pentru poliţia municipală. Maşinile, de model Dacia Logan, au fost transmise astăzi angajaţilor din subdiviziunile Comisariatului General de Poliţie al municipiului Chişinău. Autoturismele vor fi distribuite Serviciului Poliţiei Rutiere şi Regimentului de Patrulă şi Santinelă „Scut", câte 5 unităţi de transport în fiecare subdiviziune.

Primarul general al capialei, Dorin Chirtoacă, a înmânat cheile de la noile automobile. După ce a testat una din maşinile procurate, edilul Chişinăului i-a felicitat pe poliţişti cu această ocazie, exprimându-şi speranţa că achiziţia de maşini va facilita activitatea organelor de drept în vederea combaterii criminalităţii şi menţinerii ordinii publice. Dorin Chirtoacă a menţionat că-şi doreşte ca poliţia din R. Moldova să-şi recapete încrederea populaţiei, iar procurarea celor 10 automobile să reprezinte un început de program de reînnoire a parcului auto a poliţiei, dar şi a structurilor municipale în general. 

Pentru achiziţionarea celor 10 maşini din bugetul municipal a fost alocat 1 milion de lei. Ultima dată Primăria Chişinău a procurat automobile noi pentru poliţie în anul 1997.


 

 

 

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău