Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale în vederea curăţirii crengilor şi arborilor bolnavi din capitală

   1357

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a dispus ca până la 1 martie, a.c., serviciile municipale de profil, să prezinte un raport amplu cu privire la lucrările realizate în perioada de iarnă, în vederea curăţării şi tăierii crengilor/arborilor bolnavi sau avariaţi din capitală.

Solicitarea a fost făcută de edilul capitalei în cadrul şedinţei operative de luni de la Primăriei. Ion Ceban a cerut conducerii Î.M. ,,Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", să urgenteze lucrările de curățare a crengilor avariate, până la începerea perioadei de vegetație, dar şi planul de intervenţie pentru lunile de primăvară.

,,Avem situații în centrul orașului și în cartierul Telecentru sau sectorul Buiucani, unde copacii nu sunt îngrijiți. Nu așteptați să fiți anunțați despre o stradă sau alta pentru a efectua lucrări. Ieșiți în teren, verificați fiecare stradă, în curți, cât mai permit condițiile climaterice și avem parte de vreme frumoasă. Să nu avem surprize când va ninge şi vom fi nevoiţi să achităm despăgubiri cetățenilor, pentru că vor avea perfectă dreptate", a menţionat primarul general.

În context edilul-șef al capitalei a solicitat ca arborii de pe bulevardele și străzile principale ale oraşului să fie trecuţi într-un registru electronic.