Stabilirea parteneriatelor de cooperare între Primăria municipiului Chișinău şi Camera de Comerț și Industrie

   2413

Peste 400 de angajaţi cu funcții de execuție din cadrul administraţiei publice municipale, precum și manageri de subdiviziuni, subalterni, pretori și vicepretori, vor fi instruiţi, în perioada următoare, în cadrul unui program de training-uri și seminare în vederea planificării strategice.

Programele de instruire vor fi realizate în baza unui Acord de parteneriat care va fi încheiat, săptămâna viitoare, între Primăria municipiului Chișinău şi Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul întrevederii primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban cu președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea.

Discuțiile dintre părți s-au axat și pe stabilirea unor relații de colaborare în vederea elaborării unor concepte comune de organizare și desfășurare a evenimentelor prioritare pentru municipalitate. Acestea se referă la Târgul sărbătorilor de Paști, precum și organizarea celei de-a II-a ediții a principalului evenimentului economic al capitalei: „Forumul Investițional Chişinău".

De asemenea, cei doi oficiali au decis crearea unui grup de lucru comun, care va elabora timp de două luni, un concept de proiecte instituționale și vor desfășura inventarierea parteneriatelor publice private existente. „Vrem ca businessul din Chișinău să se dezvolte și să ajungă la o nouă etapă. Suntem deschiși pentru o colaborare de durată, pentru a sprijini piața investițională din capitală, să devină o economie competitivă", a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea.

La rândul său, primarul general, Ion Ceban, a menţionat că își dorește o colaborare eficientă cu reprezentanţii mediului de afaceri, iar printre obiectivele municipalității este crearea parcurilor IT și construcția zonelor industriale. „Chișinăul are în prezent un venit de 1,7 miliarde de lei, iar noi avem ca scop majorarea acestei cifre. Vrem să digitalizăm sistemele municipale și să stabilim noi reguli de joc, legale, pentru mediul de afaceri. De asemenea, vom iniția o analiză a politicii de taxe fiscale, încasări, reguli de achiziții, iar ulterior, să elaborăm un concept pentru îmbunătățirea situației actuale", a spus edilul capitalei.

În context, Președintele CCI, a mulțumit municipalității pentru lansarea temporară, în perioada 01 - 02 februarie a.c., a unei linii directe de troleibuz din centrul capitalei spre Centrul Internațional Expozițional „MOLDEXPO". Pe parcursul celor două zile a fost înregistrat un număr record de vizitatori, peste 61 de mii. Iniţiative similare vor fi organizate şi pentru alte evenimente importante desfășurate la C.I.E. „MOLDEXPO".