Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale convocate în ședința Celulei de Criză pentru situații de urgență

   2134

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a convocat în seara zilei de miercuri, 05 februarie, a.c., o ședință de celulei de criză cu reprezentanții subdiviziunilor municipale, pretorii de sector şi operatorii de salubrizare, în contextul avertismentelor de schimbare bruscă a vremii şi emitere a codului portocaliu de cădere a precipitațiilor abundente.

Edilul capitalei, a solicitat serviciilor municipale implicate în procesul de deszăpezire să intervină, dacă va fi necesar și pe parcursul nopții și zilei de 06 februarie, pentru a preveni formarea poleiului pe străzi și trotuare. „Rog ca toate subdiviziunile să fie în alertă maximă. Acolo unde va fi necesar, să se intervină imediat, aşa ca mâine să nu avem un oraş paralizat. Locuitorii capitalei sunt atenţionaţi să nu îşi parcheze automobilele sub copaci. Solicit ca accesul în curţile de bloc să nu fie blocate, pentru ca serviciile responsabile să poată interveni în timp util în caz de necesitate. Fiecare trebuie să fie responsabil de domeniul său", a precizat Ion Ceban.

Astfel, în caz de necesitate, Î.M. Regia „Exdrupo" va interveni în forță pe toate arterele capitalei, începând cu această noapte, cu 55 de autospeciale la curățarea zăpezii, pentru evitarea formării poleiului. De cealaltă parte, Regia Locativ-comunală și amenajare va acționa de la primele ore ale dimineţii, prin împrăștierea materialului antiderapant în curțile de blocuri, trotuare, în preajma staţiilor de aşteptare a transportului public şi în preajma trecerilor subterane. În acest scop, în stoc sunt 840 de tone de sare şi 20 de tone de soluţie lichidă.

Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va mobiliza angajații și cele 9 unităţi de tehnică din dotare pentru deszăpezirea aleilor principale din sectoare capitalei, în parcuri și scuaruri.

Pe această cale, autoritățile administrației publice locale fac apel către cetățeni de a prudenți, în contextul avertismentelor de cădere a precipitaţiilor şi formare a poleiului. În caz de înregistrare a situațiilor problematice, în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.