Administrația capitalei va crea condiții de dezvltare pentru agenții economici interesați să investească în economia municipiului Chișinău

   2866

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la deschiderea Forumului Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - conturarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri" care se află la a III-a ediție.

Reuniunea este prevăzută pentru zilele de 29 ianuarie - 02 februarie a.c., și este organizată în cadrul Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova" de la Centrul Expozițional Internațional „Moldexpo".

În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului, edilul capitalei a reiterat că reuniunea este mult așteptată și necesară mediului de afaceri la nivel de republică, în special pentru municipiu. În Chișinău activează cei mai mari agenții economici și este necesar să creăm cele mai bune oportunități pentru investiții.

Ion Ceban și-a exprimat convingerea că prin dezvoltarea colaborării cu Agenția Proprietății Publice, Camerei de Comerț și Industrie, Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici Mijlocii, etc. vor fi atrase investiții pentru dezvoltarea municipiului Chișinău.

„Lucrăm acum la actualizarea unei liste de parteneriate publice-private pentru proiecte de afaceri pe domenii de infrastructură și finalizând cu cele din domeniul turismului. Suntem gata să ajutăm fiecare întreprinzător care dorește să investească în capitală protejându-le afacerile. În curând vom elabora și o strategie de cooperare în acest sens", a menționat primarul general.  

De asemenea, în cadrul Forumului, viceprimarul Inga Ionesii a avut o prezentare despre oportunitățile și perspectivele pe care le poate oferi administrația publică locală Chișinău. „Aveți tot angajamentul conducerii și a echipei municipalității că vor fi create condiții pentru toți investitorii veniți la Chișinău”, a delarat viceprimarul responsabil de domeniul economic.

Menționăm că la reuniune participă peste 250 de agenți economici 15 țări, inclusiv din Republica Moldova, reprezentând diverse sectoare precum: agricultură, industrie agroalimentară, tehnologii informaționale și telecomunicații, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă etc.