Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comemorarea victimelor Holocaustului la Chișinău

   2724

Administrația publică locală Chișinău comemorează astăzi, 27 ianuarie, victimele Holocaustului, care au avut de suferit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În această zi, omenirea deplânge pe cei care au fost exterminați și torturați în lagărele de concentrare, de muncă forțată și închisorile regimului hitlerist.

Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la eliberarea victimelor Holocaustului, la Chişinău vor avea loc diverse activităţi consacrate acestui eveniment: lecţii publice, expoziţii de fotografie, expoziţii de carte, proiecţii de filme etc.

În context, viceprimarul municipiului Chişinău, Angela Cutasevci va participa mâine, 28 ianuarie, a.c., ora 14.00, la o acțiune de comemorare a victimelor Holocaustului, care se va desfăşura în Sala de concerte a Centrului Cultural Evreiesc ,,KEDEM" din str. Eugen Doga, 5.

Potrivit Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului, doar în anul 1941, circa 60 de mii de evrei au fost uciși în Basarabia și Bucovina, iar în jur de 120 de mii de evrei și romi au murit ca rezultat al expulzărilor în regiunea transnistreană.