O delegaţie din Republica Turcia, în vizită la Chişinău

   2549

Primăria Capitalei informează că în perioada 23 - 24 ianuarie, a.c., o delegaţie oficială din orașul Konya, Republica Turcia se află în vizită de lucru la Chişinău.

Din delegația turcă fac parte secretarul general al municipiului Konya, şeful Departamentului parcuri și grădini publice, directorul general al Autorității pentru apă și canalizare, lucrări publice și inginerești dar şi copreședintele Camerei de comerț din Konya.

Întrevederea autorităţilor municipale din Chişinău şi Konya are loc în contextul stabilirii relațiilor de colaborare în luna decembrie 2019, în cadrul vizitei conducerii Primăriei în Turcia.

Pe parcursul celor două zile, delegația din Turcia alături de reprezentanții preturilor sectoarelor Râșcani, Buiucani, Botanica și manageri de întreprinderi, vor vizita mai multe obiective strategice din Chişinău, care urmează a fi reabilitate în complexitate. Printre acestea se numără grădinile publice și zonele de agrement.

În context, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a menţionat că sunt pregătite mai multe proiecte care urmează să fie implementate de colaborare cu partea turcă. ,,Apreciem susținerea din partea municipiului Konya și credem că experiența lor și suportul pe care vor decide să ni-l ofere va fi util, pentru că avem o listă de proiecte care necesită a fi dezvoltate și implementate", a subliniat edilul capitalei.