Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea Primarului general, Ion Ceban cu reprezentanții federațiilor sportive

   2418

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții celor 72 de federații sportive din Republica Moldova, pentru a stabili o platformă de comunicare, în perspectiva relansării sportului de masă la nivel școlar.

Discuțiile edilului capitalei cu oficialii sportivi s-a axat pe identificarea oportunităților de promovare și consolidare a domeniului sportului în municipiul Chişinău, prin atragerea în acest proces a instituțiilor de învățământ și a partenerilor de dezvoltare în vederea implementării proiectelor comune.

Reabilitarea infrastructurii sportive din școli, utilizarea spațiilor libere de la parterul / subsolul clădirilor, amenajarea terenurilor sportive în curțile de bloc și în zonele de agrement sunt acțiunile prioritare pe care și le propune actuala administrației a capitalei.

Edilul capitalei a îndemnat audiența la un dialog permanent pentru trasa priorități comune la dezvoltarea culturii sportive în masă. „Pentru a avea o naţiune sănătoasă este nevoie să educăm copiii încă de mici în domeniul sportului, şi unde putem să o facem mai bine decât la şcoală sau în curțile cu infrastructură sportivă bine amenajată?", a menționat Ion Ceban.

În altă ordine de idei, reprezentanții federațiilor sportive au mulțumit municipalității pentru deschidere și colaborare, menționând că pot participa cu baza tehnico-materială la realizarea unor parteneriate cu instituțiile de învățământ, în vederea creării cluburilor sportive școlare pe diferite profiluri.

La rândul său, viceprimarul Angela Cutasevici a comunicat participanților la discuții că sunt bineveniți să prezinte în adresa municipalității proiecte care pot fi integrate cu programa școlară, astfel ca elevii să descopere frumuseţea diferitelor discipline sportive începând de la atletism şi continuând cu baschet, fotbal, gimnastică, handbal, rugby, tenis de masă sau de câmp, volei, etc.