Forumul Internaţional al Practicienilor de Bugetare Participativă, ediția a IV-a

   2841

Direcţia relaţii publice și buget civil din cadrul Primăriei municipiului Chişinău și reprezentanţii societăţii civile din capitală au participat la cea de-a IV- a ediție a Forumului Internaţional al Practicienilor de Bugetare Participativă.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 17-18 ianuarie a.c., în Ucraina, oraşul Poltava. La conferința internaţională au participat circa 260 de persoane reprezentanți ai municipalităților, sectorului asociativ, mediul de afaceri din țări precum Ucraina, Polonia, Portugalia, Belarus, Marea Britanie.

Subiecte centrale abordate în cadrul forumului au vizat implementarea şi îmbunătăţirea programului de bugetare participativă, dezvoltarea spaţiului urban, comunicarea eficientă cu cetăţenii, modul de organizare și funcționare a procesului bugetar participativ.

De asemenea, participanții au avut posibilitatea să facă schimb de bune practici în cadrul panelurilor de lucru, să discute oportunităţile oferite de program, precum și analiza provocărilor/oportunităților pentru dezvoltarea bugetării civile per ansamblu.

În cadrul atelierelor de discuții a fost împărtășită experiența Primăriei municipiului Chişinău și a reprezentanților societății civile cu privire la implementarea proiectului Buget Civil.

Proiectul „Bugetul civil" în municipiul Chişinău a fost lansat în anul 2017. Domeniile prioritare pentru capitală sunt modernizarea infrastructurii urbane, reabilitarea patrimoniului cultural, democraţie locală, Smart City.