Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Redeschiderea instituției preșcolare nr. 166 din sectorul Buiucani

   2512

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la ceremonia oficială de redeschidere a grădiniței nr. 166 din str. N. Costin, 63/3, cu 13 grupe de copii și 260 de locuri.  La eveniment au mai fot prezenți: viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici,  pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport, DETS Buiucani, părinți, copii etc. Pentru redeschiderea IET nr. 166, în buget au fost prevăzuți 7,5 milioane lei, pentru achiziționarea de mobilier și utilaj.

Edilul capitalei a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului privind reconstrucția instituției preșcolare nr. 166, pentru ca micuții de aici să se bucure de o grădiniță nou renovată și dotată conform rigorilor zilei de astăzi.  „Este bine să avem cât mai multe inițiative de acest fel în municipiul Chișinău, iar noi vom avea grijă de acest aspect în viitorul apropiat. Pentru că copiii sunt viitorul nostru și ei merită tot ce e mai bun", a declarat primarul.

Edificiul instituției de educație timpurie (IET) a fost reconstruit în baza unui parteneriat public-privat dintre Primăria Chișinău și un agent economic, pentru a răspunde numărului mare de solicitări privind încadrarea copiilor în grădinițe. Proiectul a  constat în reabilitarea sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și un gard nou. Lucrările de reconstrucție și amenajare au fost executate în perioada: februarie-noiembrie 2019.

După reabilitare, instituția preșcolară dispune de săli luminoase pentru activitățile în grupe, sală de festivități, inventar specializat performant, materiale didactice și jucării noi, precum și un teren de sport pentru micuți, ceea ce este o noutate pentru grădinițe.

Agentul economic și-a asumat executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, în valoare de 20 milioane lei, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică. Clădirea grădiniței nr. 166 era în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dată în locaţiune unei instituții de învățământ private.