• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Soluții pentru fluidizarea traficului rutier în sectorul Râșcani al capitalei

  Soluții pentru fluidizarea traficului rutier în sectorul Râșcani al capitalei

   17.12.2019 17:00    2746 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că sensul giratoriu de la intersecția bd. Moscova și str. Alecu Russo urmează a fi înlocuit cu un semafor inteligent, în scopul fluidizării traficului rutier în zona respectivă.

  Un anunț în acest sens a făcut Adrian Boldurescu, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. Potrivit responsabilului, un studiu de prefezabilitate al debitelor de transport și a fluxurilor pietonale au demonstrat rentabilitatea semaforizării, prin reducerea la jumătate a timpului de așteptare în trafic.

  Studiul arată că instalarea obiectivului de semafor la intersecția bd. Moscova cu str. A. Russo, ar permite utilizarea proporțională a capacității acesteia, în condițiile când în preajmă există mai multe instituții de învățământ și respectiv, traversări pietonale, care afectează fluxul de transport.

  Adrian Boldurescu a precizat că semaforul inteligent ar putea fi instalat în primăvară, aproximativ în luna mai.

  În context, Primarul general, Ion Ceban, a solicitat Direcției generale transport oferirea de soluții pentru fluidizarea traficului și pentru alte intersecții problematice din capitală.