• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Formarea Grupului de lucru, cu participarea comercianților cu gherete, în vederea elaborării noii concepții pentru comerțul stradal

  Formarea Grupului de lucru, cu participarea comercianților cu gherete, în vederea elaborării noii concepții pentru comerțul stradal

   17.12.2019 14:51    817 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că Grupul de lucru pentru elaborarea noii concepții privind activitatea comerțului stradal va fi creat pe parcursul săptămânii curente. Echipa va fi prezidată de primarul general, Ion Ceban, iar responsabil de implementarea politicii în domeniu va fi viceprimarul de ramură, Victor Chironda. De asemenea, din grup vor face parte inclusiv reprezentanții agenților economici cu gherete. În termen de 3-4 luni, echipa va elabora o nouă politică la nivel municipal vizavi de activitatea comerțului stradal.

  Declarații în acest sens au fost făcute marți, de primarul general, Ion Ceban, în cadrul unui nou dialog cu agenții economici, proprietari de gherete.

  Edilul capitalei a subliniat că unitățile recent evacuate de pe străzi nu mai revin, sub nici un pretext în oraș: nici pe străzi, în curți și nicăieri în altă parte, până la aprobarea unei noi politici de profil. Reacția primarului a venit în contextul când s-a încercat din nou convingerea autorităților vizavi de continuarea activității unităților de comerț stradal.

  De asemenea, agenții economici de profil au fost avertizați, repetat, că înregistrarea noilor cazuri de comercializare a produselor de tutungerie din chioșcuri, va fi sancționată prin evacuarea imediată a unității de comerț.

  În context, Ion Ceban a mai spus că amplasarea gheretelor noi, care ar corespunde rigorilor stabilite de autoritățile locale, va fi decisă în bază de concurs, în condițiile când situația actuală nu mai poate fi acceptată. „Toate gheretele vor fi înlocuite, iar municipalitatea va elabora concepția de amplasare a lor. Dacă vreți să locuiți într-un oraș modern, atunci trebuie să vă conformați rigorilor impuse de autorități", a precizat șeful administrației municipale.

  De asemenea, primarul a solicitat comercianților de gherete cu produse din tutun, să prezinte municipalității listele cu persoane disponibilizate, ca urmare a evacuării unităților care activau ilegal, pentru a le fi oferită susținere pentru o anumită perioadă de timp.

  Amintim că pe parcursul săptămânii precedente de pe străzile din capitală au fost evacuate 90 de gherete, care comercializau produse de tutungerie în preajma instituțiilor educaționale și medicale, precum și unități care aveau actele de amplasare expirate.