Ion Ceban: Nu negociem sănătatea copiilor, sănătatea publică sau aspectul estetic al orașului

   2722

Primăria municipiului Chişinău informează că administrația publică locală va continua procesul de evacuare a gheretelor de țigări din preajma instituțiilor sociale (școli și instituții medicale), chiar dacă agenții economici vizați se împotrivesc solicitărilor și nu vor să-și sisteze activitatea sau să scoată din vânzare produsele de tutungerie.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de primarul general, prin intermediul rețelei de socializare, (edilul aflându-se zilele acestea într-o vizită de lucru în Turcia).  Ion Ceban a ținut să precizeze că chioșcurile cu țigări, amplasate cu abateri grave de la legislație vor fi evacuate. În primul rând vor fi scoase unitățile cu schemele de amplasare expirate. Ceilalți agenți economici, care au actele valabile, sunt chemați să se conformeze solicitărilor referitor la excluderea din vânzare a produselor din tutun. În caz de neconformare, sunt pasibili de sancțiuni administrative.

„Noi nu negociem cu nici sănătatea copiilor, nici sănătatea publică și nici aspectul estetic al orașului, care trebuie să revină în albia normalității. Gravele abateri de la legislație privind amplasamentul gheretelor cu țigări trebuie lichidate, iar noi suntem determinați să facem acest lucru", a subliniat edilul capitalei.

Referitor la nemulțumirea vânzătorilor gheretelor de țigări care au protestat miercuri la Primărie, majoritatea persoane în etate, pentru că ar putea rămâne fără locuri de muncă, Ion Ceban a specificat că municipalitatea va găsi soluții de a-i ajuta, deși gheretele respective trebuie evacuate.

Doar luni și marți, au fost evacuate 31 de gherete și acest proces continuă.