Delegații din partea Primăriei Chișinău vor efectua vizite de lucru la București și Moscova

   2788

Reprezentanți ai municipalității, din care vor face parte și experți pe diferite domenii de activitate, vor efectua, pe parcursul săptămânii curente, o vizită de lucru și schimb de experiență la București. Tematica vizetei are drept scop inițierea de noi proiecte care urmează a fi lansate în anul 2020.

Despre aceasta a anunțat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, primarul general, Ion Ceban. Delegația din partea Primăriei Chișinău se va deplasa miercuri la București și va fi condusă de viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici.

Colaborarea dintre cele două municipalități a fost stabilită recent, în cadrul deplasării edilului capitalei la București. Aceasta vizează cooperarea pe mai multe domenii de activitate: schimb de experiență, inițierea de proiecte comune de dezvoltare locală, promovarea reciprocă pe dimensiunile: economie, cultură, educație, turism etc.

Tot în această săptămână, o altă delegație din reprezentanți ai subdiviziunilor structurale ale municipiului Chișinău va efectua o vizită la Moscova, cu scopul de a prelua bune practici și schimb de experiență.  Aceste colaborări au fost stabilite în cadrul întrevederii dintre primarul Ion Ceban și omologul său din capitala Rusiei, Serghei Sobeanin.

În perioada următoare, pe agenda municipalității mai sunt planificate vizite ale grupurilor de experți la Kiev. În acest caz, specialiștii vor face schimb de experiență pe domeniul planificării urbane și implementarea sistemului unic de monitorizare a datelor.