• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Salubrizarea în municipiul Chișinău

    Salubrizarea în municipiul Chișinău

     09.12.2019 11:39    350 Accesări    

    Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat termene concrete pretorilor de sector pentru redresarea situației privind salubrizarea în capitală, îndeosebi în curțile de blocuri multietajate.

    Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Ion Ceban a declarat că pe străzile centrale și secundare, serviciile de profil asigură menținerea curățeniei, însă în curțile de blocuri situația este mai problematică. „Prin curți există mormane de deșeuri: frunziș și alte gunoaie. Rog pretorii să stabilească niște termene exacte pentru a redresa situația în acest sens. Pentru că oamenii ne privesc, iar autoritățile trebuie să-și onoreze angajamentele făcute public", a subliniat edilul capitalei.

    Termenul acordat pentru îmbunătățirea situației vizavi de salubrizarea în curți și acceptat de pretori, este de o săptămână pentru sectoarele: Centru, Buiucani, Râșcani și Ciocana și de 10 zile pentru sectorul Botanica (care este mai mare). „În sectorul în care vor fi înregistrate nereguli la capitolul respectiv, cu acel pretor de sector ne vom despărți", a subliniat Ion Ceban.