Vizita primarului general, Ion Ceban, la Kiev

   2730

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, întreprinde astăzi o vizită în capitala Ucrainei, orașul Kiev.

Ion Ceban a discutat cu omologul său ucrainean, într-o  atmosferă neformală, despre perspectivele de colaborare dintre capitalele noastre. Kievul are o experiență frumoasă în implementarea conceptului de smart-city, modernizarea infrastructurii locativ-comunale, din domeniul transportului, politicilor sociale, precum și din alte sfere de activitate.

Vitali Kliciko l-a felicitat pe primarul de Chișinău cu ocazia preluării șefiei capitalei și i-a urat succese în activitate.

Pentru seara de vineri, cei doi edili de capitale, au convenit pentru o întâlnire la Primăria Kiev, unde va fi prezentat Centrul unic de comandă al întregii infrastructuri municipale.  De asemenea, oficialii vor discuta despre colaborarea de mai departe dintre Chișinău și Kiev.

Agenda zilei de sâmbătă, 7 decembrie, a celor 2 primari este planificată pentru ieșiri în teren, dar și pentru discuții despre proiectele și programele de succes, implementate în ultima perioadă în capitala Ucrainei. De asemenea, vor fi abordate subiecte despre provocările administrației Kievului vizavi de modernizarea orașului, precum și un schimb de opinii la tema respectivă.

În context, e de menționat că Ion Ceban și Vitali Kliciko au convenit despre necesitatea actualizării, în viitorul apropiat, a Acordului de cooperare dintre Chișinău și Kiev, care nu mai este funcțional de mult timp.