• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Vizita primarului general, Ion Ceban, la București

  Vizita primarului general, Ion Ceban, la București

   05.12.2019 14:44    534 Accesări    

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, întreprinde astăzi o vizită de lucru la București.

  Edilul capitalei a avut o primă întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Pe parcursul discuțiilor celor 2 oficiali a fost abordat subiectul privind reparația capitală a blocului vechi (bloc A) al liceului teoretic „Gheorghe Asachi", din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de circa 62 de milioane de lei.

  Ion Ceban și-a exprimat speranța că proiectul enunțat va fi realizat cu succes, grație bunelor relații stabilite între Pretura sectorului Centru și Sectorul 1 al municipiului București, legături orientate similar, spre inițierea și dezvoltarea proiectelor pentru diverse domenii ale sectorului public. În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și a devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

  De asemenea, părțile au discutat despre înțelegerea privind schimbul de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului etc. „M-am bucurat să aud din partea dlui primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, disponibilitatea de a continua colaborarea cu noi și că s-a consolidat acea legătură dintre municipalități care trebuie să aducă în continuare rezultate frumoase", a declarat primarul de Chișinău.

  În context, Ion Ceban a ținut să mulțumească dlui Daniel Tudorache pentru suportul acordat pe parcursul anilor de partea română, pentru proiectele realizate la Chișinău, inclusiv cel privind reconstrucția Scării de granit din Parcul „Valea Morilor".  

  Pe agenda vizitei de astăzi la București, primarului general mai are preconizate 2 întrevederi, despre rezultatele cărora va fi comunicat ulterior.