• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Ion Ceban a vizitat târgul de caritate din cadrul Centrului republican pentru copii și tineret „ARTICO"

  Ion Ceban a vizitat târgul de caritate din cadrul Centrului republican pentru copii și tineret „ARTICO"

   04.12.2019 16:54    332 Accesări    

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat la ceremonia de inaugurare a târgului de caritate, amenajat în incinta Centrului republican pentru copii și tineret „ARTICO". Aici au fost expuse lucrări confecționate de persoane cu necesități speciale și de copiii din centrele comunitare din capitală.

  În cuvântul său de salut, Ion Ceban a ținut să remarce că în Chișinău locuiesc câteva zeci de mii de persoane cu necesități speciale, astfel că acțiunile întreprinse în prezent de autorități reprezintă doar o mică parte din ceea ce ar fi necesar pentru această categorie de oameni.

  „Sunt multe lucruri de făcut la nivel de infrastructură, în special pentru asigurarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă în instituțiile de stat, dar și în alte clădiri, în sensul atragerii acestora în instruiri, activitate de muncă, pentru susținerea oamenilor cu necesități speciale la toate nivelurile. Consider că trebuie să ne consolidăm eforturile pe acest segment cu toate structurile de stat, să colaborăm cu Parlamentul și Guvernul. Este necesar de a iniția proiecte realizabile, cu termene concrete pentru implementarea acestora", a subliniat primarul.

  Edilul capitalei a vizitat standurile târgului, unde erau expuse o mulțime de lucrări hand made și a achiziționat câteva obiecte care i-au plăcut mai mult.

  Ziua Internațională a Persoanelor cu Dezabilități este marcată anual pe 3 decembrie, începând din anul 1992, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, pentru a sprijini persoanele cu necesități speciale. Instituirea acestei zile are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dezabilitate și mobilizarea pentru susținerea demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dezabilități.