Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general al capitalei, Ion Ceban, cu primarul orașului Moscova, Serghei Sobeanin

   2790

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut joi, 28 noiembrie 2019, o întrevedere cu edilul orașului Moscova, Serghei Sobeanin. Cei doi primari au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre municipiile Chișinău și Moscova. Serghei Sobeanin s-a arătat deschis în a lansa parteneriate între cele două capitale pe diferite domenii de dezvoltare.

În cadrul discuțiilor, Primarul de Chișinău i-a comunicat omologului său că își dorește o cooperare strânsă pentru preluarea de bune practici și schimb de experiență, fiind stabilite în acest sens, inițierea mai multor vizite de studiu, la Moscova, de către reprezentanții subdiviziunilor structurale ale municipiului Chișinău.

La rândul său, Serghei Sobeanin s-a oferit să sprijine Primăria Chișinău în implementarea proiectelor de dezvoltare urbană, prin expertiză și schimb de experiență pentru specialiștii din domeniile de profil.

În context, Ion Ceban a solicitat Administrației orașului Moscova, examinarea posibilității de a oferi Chișinăului, suport sub formă de tehnică și utilaje specializate pentru necesitățile curente ale municipalității, precum și inițierea în timpul apropiat a mai multor proiecte de investiții și parteneriate publice private.

Primarul capitalei i-a mulțumit lui Serghei Sobeanin, pentru deschiderea spre colaborare și l-a invitat într-o vizită oficială la Chișinău.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care primarul general, Ion Ceban, o realizează joi, 28 noiembrie 2019, în capitala Federației Ruse.