Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Convocarea unei ședințe operative, în legătură cu cazul unei scurgeri de gaze din sectorul Botanica

   2655

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat marți o ședință operativă, în legătură cu înregistrarea cazului cu scurgere de gaze îmbuteliate, produs luni seara, într-un apartament al unui bloc multietajat din sectorul Botanica. La întrunire au participat responsabili din cadrul structurilor administrației publice locale, precum și reprezentanți ai Direcției pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Edilul capitalei a solicitat responsabilitate maximă din partea factorilor de decizie pe cazul enunțat și a dispus luarea la control a situațiilor de acest gen. „Rog să fie verificate toate blocurile problematice la acest capitol, pentru a evita cazurile tragice, similare celui din sectorul Râșcani, produs în luna octombrie, anul trecut", a menționat Ion Ceban.  

În context, primarul general a dispus crearea unei celule de criză pe lângă Primărie, care va reacționa prompt în situații cu risc sporit pentru capitală. 

Totodată, subiectele de actualitate, precum și alte obiective trasate în cadrul reuniunii cu reprezentanții Direcției Situații Excepționale a municipiului Chișinău, urmează a fi discutate, pe parcursul săptămânii curente, în cadrul unei ședințe de lucru comune a Administrația capitalei și a Ministerului Afacerilor Interne.