Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Susținerea persoanelor fără adăpost în perioada rece 2019-2020

   1768

Primăria municipiului Chișinău informează că în săptămâna curentă, circa 50 persoane fără adăpost au solicitat să înnopteze zilnic la Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil (din str. Haltei, 2).

Potrivit administrației instituției municipale, în noaptea de 22 noiembrie, au primit un adăpost la Centrul de găzduire 51 de persoane. Totodată, la masa de prânz au fost prezenți 25 de persoane fără domiciliu, iar 15 oameni, cu diferit gen de handicap (persoane cu mobilitate redusă, orbi, surdomuți etc.), se află la Centru atât noaptea, cât și ziua.

Amintim că în perioada rece a anului: 01.11.2019 - 31.03.2020, Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil (din str. Haltei, 2) prestează servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte.

Instituția oferă beneficiarilor hrană de 3 ori pe zi. De asemenea, persoanele fără adăpost beneficiază de servicii de asanare și igienizare precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate, de a se adresa la Centru pentru adăpostire temporară, tel. (022) 35-40-38, (022) 35-40-39 - asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău.

De asemenea, facem apel către locuitorii capitalei, de a telefona la Serviciul 112, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil sociomedical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice.

Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane.