Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Digitalizarea serviciilor Primăriei Chișinău

   2213

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de 50 de reprezentanți ai companiilor IT din Republica Moldova.

Edilul capitalei a informat audiența despre procesele de transparentizare inițiate la Primăria Chișinău, astfel ca toate serviciile oferite cetățenilor să fie digitalizate, pentru a elimina factorul corupțional, precum și pentru reducerea costurilor. „De rând cu celelalte priorități de dezvoltare a orașului, cum ar fi: infrastructură, investiții, dezvoltare urbană, incluziune, este strict necesară transformarea Chișinăului în smartcity și greencity", a remarcat primarul general.

În acest sens, Ion Ceban le-a propus dezvoltatorilor din sectorul IT să vină cu proiecte clare și avantajoase, în primul rând pentru municipalitate și pentru locuitorii orașului, pentru că la acest capitol, de altfel, foarte important, Chișinăul are mari restanțe, în comparație cu alte capitale.

Primarul general a salutat deschiderea reprezentanților sectorului IT față de obiectivele propuse de municipalitate în acest domeniu. „Mă bucură faptul că sunteți receptivi, iar proiectele și platformele elaborate de Dumneavoastră sunt apreciate și vândute peste hotare, dar în țara noastră acest lucru, din păcate, nu este valorificat", a conchis edilul capitalei.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a ajuns la concluzia de creare a unui grup de experți, format din reprezentanți IT și funcționari ai Primăriei Chișinău, în scopul inițierii de proiecte comune de dezvoltare, precum și parteneriate publice-private.