Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău va colabora cu Guvernul pe mai multe dimensiuni

   2137

Primarul general, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere la Guvern cu premierul Ion Chicu. Cei doi oficiali au abordat mai multe probleme cu care se confruntă municipiul Chișinău și care necesită soluționare urgentă.

În cadrul discuțiilor, edilul capitalei, Ion Ceban, a prezentat prioritățile administrației municipale pentru perioada următoare, precum și proiectele care urmează a fi lansate, inclusiv construcția șoselei de centură a Chișinăului; reparația străzilor și a căilor de acces în curțile blocurilor de locuințe, intensificarea colaborării cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, în sensul soluționării problemei construcțiilor ilegale, dar și asigurarea ordinii publice.

De asemenea, edilul capitalei s-a referit la inițiativa strămutării Gării auto centrale și, respectiv, identificarea unui teren pentru reamplasarea acest obiectiv. La fel s-a discutat despre pregătirea orașului pentru sezonul rece și conceptul organizării sărbătorilor de iarnă.

În context, Premierul Ion Chicu a subliniat importanța menținerii unei cooperări reciproc avantajoase cu autoritățile municipale și a ținut să-l asigure pe edilul capitalei de oferirea suportului necesar, pentru ca orașul Chișinău să devină confortabil pentru locuitori. ,,Guvernul va susține intenția de implementare a proiectelor sociale în interesul cetățenilor", a declarat șeful Executivului, Ion Chicu.

La rândul său primarul general, Ion Ceban, a mulțumit conducerii Guvernului pentru deschidere și susținere, menționând că își dorește ca lucrurile în municipiu să se schimbe în bine cât mai curând, iar oamenii să beneficieze de condiții mai bune, aici, acasă.