Startul lucrărilor de amenajare a spațiilor publice din sectorul Botanica

   2995

Primăria municipiului Chișinău informează că în săptămâna curentă au început lucrările în cadrul a două proiecte privind reabilitarea spațiului public din sectorul Botanica al capitalei: reabilitarea aleii pietonale din bd. Dacia 2-14 (intersecția str. Hristo Botev cu str. Matei Millo), precum și în cartierul din str. Belgrad, 19.

În cadrul primului proiect enunțat - reparația aleii pietonale bd. Dacia, 2-14, urmează a fi reabilitat parapetul cu scări, precum și trotuarul către biblioteca „M. Lomonosov".

E de menționat că aleea va fi amenajată în totalitate (cca 2600m²). Astfel, suprafața uzată va fi demontată și va fi instalat pavaj nou.

Referitor la scările centrale din bd. Dacia, 2, informăm că acestea vor fi reconstruite, cu anumite modificări de aspect. De asemenea, treptele din preajma bibliotecii „M. Lomonosov" vor fi reparate, iar toate coborârile de pe alee până la bd. Dacia vor fi reconstruite. Proiectul mai prevede amenajarea iluminatului public în zona pietonală, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi).

Cea de-a doua zonă unde se desfășoară lucrări de amenajare în sectorul Botanica este cartierul din str. Belgrad, 19. Aici va fi reparat trotuarul și vor fi amenajate 4 adrese pentru parcare (din pavaj ecologic), cu o suprafață totală de 1700m².

De asemenea, sunt finalizate lucrările de proiectare a iluminatului public decorativ în scuarul din str. Butucului, colț cu bd. Cuza - Vodă.

Lucrările pentru ambele proiecte vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent.

E de menționat că în anul 2019, pentru realizarea proiectelor de amenajare a spațiilor publice din sectoarele capitalei au fost prevăzuți câte 5 milioane de lei per sector, iar majoritatea lucrărilor au fost deja realizate.