• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Amenajarea unei benzi de încadrare la intersecția str. Studenților - Calea Orheiului, pentru fluidizarea traficului rutier în zonă

  Amenajarea unei benzi de încadrare la intersecția str. Studenților - Calea Orheiului, pentru fluidizarea traficului rutier în zonă

   05.11.2019 16:09    171 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul zilei de marți (05.11.2019), se desfășoară lucrări de asfaltare a benzii de încadrare, la intersecția str. Studenților - Calea Orheiului din sectorul Râșcani. Lucrările de profil sunt executate de către Î.M. Regia „Exdrupo" și urmează a fi finalizate până spre seară.

  Amintim că amenajarea benzilor de încadrare la intersecția str. Studenților - Calea Orheiului, are scopul de a decongestiona traficul rutier la una din cele mai aglomerate intersecții de la ieșirea/intrarea în/din oraș (direcția Nord). În acest scop, din bugetul municipal au fost alocați circa 1 mil. lei.

  În continuare, la intersecția respectivă urmează a fi amenajate căile pietonale și reamplasate stațiile de așteptare a transportului public.

  Proiectul va fi realizat etapizat. Inițial este prevăzută construcția unei benzi adiționale pe str. Studenților, cu ocolirea semaforului, pentru virarea la dreapta pe Calea Orheiului. Pentru etapa a doua este planificată amenajarea unei benzi de virare la dreapta de pe Calea Orheiului, pe str. Studenților.

  Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.