• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Activitatea Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil în perioada rece 2019-2020

  Activitatea Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil în perioada rece 2019-2020

   28.10.2019 17:15    662 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 01.11.2019 - 31.03.2020, Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil (din str. Haltei, 2) va presta servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte: 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.

  Un raport în acest sens a fost prezentat luni, la ședința operativă a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău.

  Potrivit sursei citate, în prezent, Centrul de găzduire este pregătit să primească beneficiarii. Astfel, recent a fost desfășurată reparație cosmetică în sufrageria instituției, în dormitoare, grupuri sanitare precum și în birourile angajaților. Totodată, au fost achiziționate lenjerii de pat și de corp pentru bărbați și femei. De asemenea, a fost salubrizat teritoriul instituției, fiind asigurat accesul la foișorul din curte și către camera de așteptare.

  E de menționat că Instituția oferă beneficiarilor hrană de 3 ori pe zi. De asemenea, persoanele fără adăpost beneficiază de servicii de asanare și igienizare precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

  Capacitatea Centrului de găzduire și orientare a peroanelor fără domiciliu stabil este de 100 de persoane zilnic.