• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Acțiune de salubrizare a teritoriului pe Calea Basarabiei și strada Varnița

  Acțiune de salubrizare a teritoriului pe Calea Basarabiei și strada Varnița

   16.10.2019 17:02    442 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 17 octombrie, a.c., între orele 12:00-16:00, serviciile municipale de profil, în comun cu reprezentanții Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Moldova, vor desfășura o acțiune de salubrizare în adiacentul de pe Calea Basarabiei și strada Varnița. Acțiunea prevede mobilizarea a circa 900 de persoane, care vor colecta plasticul, deșeurile vegetale, precum și cele de construcții din preajma albiei râului Bâc, în perimetrul străzilor Ismail și Lunca Bâcului.

  Alături de studenți și elevi, la acțiune vor participa serviciile municipale specializate: Direcția generală locativ-comunală și amenajare, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, întreprinderile pentru servicii locative și cele de prestări servicii, dar și Preturile din sectoarele Capitalei, care vor fi antrenate la salubrizarea acostamentelor și la lichidarea gunoiştilor neautorizate de-a lungul celor două străzi.  

  Programul acțiunii de salubrizare va începe la ora 12:00, iar autoritățile municipale vor pune la dispoziție mănuși, pungi, precum și unelte de lucru pentru colectarea și evacuarea deșeurilor. Participanții vor fi asigurați cu transport către și de la punctele de intervenție.

  E de menționat că intervenția autorităților locale în adiacentul de pe Calea Basarabiei și strada Varnița se desfășoară în contextul activităților planificate în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă.