Ceremonia de decernare a premiilor municipale de merit 2019

   2967

Primăria municipiului Chișinău informează că de Hramul orașului, luni, 14 octombrie 2019, ora 12:00, în incinta Sălii cu Orgă, va avea loc ceremonia de premiere a laureaților Bursei Municipale de Merit 2019.

Beneficiari ai burselor municipale, ediția a XVI-a, sunt elevi din instituțiile de învățământ secundar general și extrașcolar, școli sportive, școli de muzică, artă plastică și pictură din capitală, care au obținut rezultate excelente la învățătură și performanțe excepționale la competițiile municipale, naționale și internaționale la diverse discipline școlare, precum și în domeniul artelor și sportului, în anul de studii 2018-2019. De, asemenea, printre bursieri sunt și persoane în etate, care au contribuit substanțial la dezvoltarea și promovarea valorilor educaționale, științifice și culturale.

Concursul se desfăşoară în baza Regulamentului privind acordarea Premiului de merit pentru încurajarea elevilor, sportivilor și persoanelor în etate, aprobat prin Decizia Consiliului municipal Chișinău nr. 817 din 10.10.2013.  

Pentru obținerea bursei municipale de merit, candidaţii depun dosarele personale pentru concurs. Direcțiile vizate instituie comisia, care determină învingătorii, în baza criteriilor stipulate în Regulament.

Ca urmare a concursului desfășurat în acest  an,  DGETS a aprobat o listă din 115 bursieri, iar Direcția Cultură  - listă din 50 de bursieri. Valoarea bursei este 1500 lei.

Evenimentul de premiere se va desfășura la 14 octombrie 2019,  ora 12.00, în incinta Sălii cu Orgă.