• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un lot de 5 troleibuze noi, cu propulsie autonomă sunt asamblate în prezent la RTE Chișinău

  Un lot de 5 troleibuze noi, cu propulsie autonomă sunt asamblate în prezent la RTE Chișinău

   11.10.2019 17:21    787 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că 5 troleibuze noi, cu propulsie autonomă sunt asamblate în prezent la Atelierului de reparații și asamblare al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău" (RTEC).

  Unitățile noi sunt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 km. Acestea fac parte din lotul de 15 troleibuze achiziționate în anul curent de la uzina „Belkommunmash" din Minsk, inclusiv 10 vehicule de timp standard și 5 - cu propulsie autonomă.

  Costul unui troleibuz cu propulsie autonomă, asamblat la RTEC, este de 230 mii Euro.

  Unitățile noi sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, 6 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători, la fiecare set de scaune. De asemenea, blocurile optice ale troleibuzelor sunt pe bază de LED, iar oglinzile sunt cu reglaj electric.

  În anul 2019, pentru achiziționarea de troleibuze noi, în bugetul municipal au fost prevăzuți 72 de milioane de lei.

  Menționăm că până în prezent au fost achiziționate 247 de troleibuze de producție belorusă, AKSM, inclusiv asamblate în cadrul RTEC - 145 de unități, dintre care 35 de vehicule sunt cu propulsie autonomă.