Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea jurământului pentru acordarea cetăţeniei Republicii Moldova

   2445

Primăria municipiului Chişinău informează că un grup de 19 persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus vineri jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența Primarului General interimar al capitalei, Adrian Talmaci.

Persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova sunt originare din Federaţia Rusă, Ucraina, Italia, Turcia, Egipt, Siria, Iran, Iraq, Palestina, Iordania, Madagascar și Emiratele Arabe Unite. Dintre aceștia, 18 persoane au obţinut cetăţenia statului nostru, iar 1 persoană şi-a redobândit-o.

Primarul General interimar, Adrian Talmaci, i-a felicitat pe beneficiari cu noul statut, care atrage după sine şi respectarea legilor, urându-le să fie cetăţeni buni și să contribuie la prosperarea statului nostru.

Din anul 2003 şi până în prezent, 703 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia R. Moldova, inclusiv, 61 în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.