Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Reacția Primăriei municipiului Chișinău la demersul public al unui concurent electoral, referitor la asigurarea traducerii în limba rusă a actelor administrative de pe pagina web oficială „chisinau.md"

Reacția Primăriei municipiului Chișinău la demersul public al unui concurent electoral, referitor la asigurarea traducerii în limba rusă a actelor administrative de pe pagina web oficială „chisinau.md"

   2604

Primăria municipiului Chișinău face precizări în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public, vizavi de traducerea în limba rusă a actelor administrative ale administrației publice locale, plasate pe pagina web oficială „chisinau.md".

Gestionarea conținutului informațional al paginii web a Primăriei municipiului Chișinău intră în atribuțiile Direcției relații publice și buget civil. În același timp, precizăm că în cadrul subdiviziunii menționate nu sunt angajați traducători. Totodată, de la data lansării paginii oficiale de internet (anul 2008) și până în prezent, în buget nu au fost prevăzute surse financiare pentru întreţinerea unor traducători ai paginii de internet sau contractarea de către municipalitate a unor servicii în acest scop.

De asemenea, funcționalitatea versiunii în limba rusă a paginii „chisinau.md" a fost solicitată în repetate rânduri, în perioada 2012 - 2018, de către reprezentanții sectorului asociativ, consilieri municipali, deputați etc.

În context, precizăm că traducerea în limba rusă a celor mai importante acte administrative de interes public: decizii, dispoziții, regulamente, plasate pe site-ul chisinau.md este asigurată din luna iulie 2018. Inițiativa aparține fracțiunii PSRM din Consiliul municipal Chișinău, care colaborează cu un redactor-traducător, pe bază de voluntariat, în scopul traducerii documentelor administrative menționate. 

În perioada de referință au fost transmise spre publicare: 3 dispoziții ale Primarului General sau a viceprimarilor, 33 de regulamente și 132 de decizii ale Consiliului Municipal Chișinău.