Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reparația clădirilor grădinițelor și redeschiderea grupelor noi în cadrul IET din Chișinău

   2626

Primăria municipiului Chișinău informează că până la sfârșitul anului 2019, în capitală urmează a fi redeschise, după reparație, 4 instituții de educație timpurie (IET), cu 36 grupe și 825 de locuri. Subiectul redeschiderii grădinițelor și a grupelor noi, a fost discutat luni, în cadrul Ședinței operative a serviciilor municipale, iar un raport în acest sens a fost prezentat de Vasile Meriacre, consilier al Primarului General interimar pe domeniul educației.

Astfel, la data de 1 septembrie, a.c., în incinta IET nr. 112 din str. C. Brâncuși, 133, sectorul Botanica, au fost deschise 5 grupe noi cu 125 de locuri. Costul lucrărilor de reparație a fost de 7, 2 mil. lei.

Totodată, în grădinița nr. 198 din str. I. Vieru, 5/2, sectorul Ciocana, vor fi deschise 14 grupe de copii sau 340 locuri. Valoarea proiectului este de 14 mil. lei, iar inaugurarea instituției, după renovare, este stabilită către data de 15.10.2019.

De asemenea, într-unul din blocurile liceului „Kiril și Metodiu", sectorul Râșcani, vor fi deschide 4 grupe pentru 100 de copii, iar termenul de finalizare a lucrărilor este finele lunii octombrie, a.c. Costul proiectului este de 6 mil. lei.

În sectorul Buiucani, str. Nicolae Costin, 63/3, în baza unui proiect de parteneriat public-privat, vor fi deschise 13 grupe de copii cu 260 de locuri. În prezent acolo se desfășoară lucrări de finisare în interiorul edificiului, inaugurarea fiind programată pentru luna octombrie 2019.

Alte 3 proiecte de reparație a IET și deschiderea grupelor noi, planificate pentru a fi realizate în anul curent vor fi transferate pentru anul 2020, din cauza problemelor tehnice apărute pe parcursul reparațiilor sau din insuficiență de surse financiare.  

În context, consilierul Primarul General interimar, a solicitat factorilor de decizie din domeniu să perfecteze mai minuțios caietele de sarcini pentru lucrările de reparație capitală sau curentă la obiectivele gestionate, pentru finalizarea lucrărilor în termenele prevăzute.