Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri privind fluidizarea traficului rutier la intersecția str. Studenților - Calea Orheiului

   2786

Primăria municipiului Chişinău informează că la intersecția str. Studenților - Calea Orheiului din sectorul Râșcani vor fi amenajate două benzi de încadrare, destinate fluidizării circulației rutiere din zonă.

Proiectul va fi realizat etapizat. În prima etapă este prevăzută construcția unei benzi adiționale pe str. Studenților, cu ocolirea semaforului, pentru virarea la dreapta pe Calea Orheiului. Pentru etapa a doua este planificată amenajarea unei benzi de virare la dreapta de pe Calea Orheiului, pe str. Studenților.

Măsurile întreprinse de municipalitate au scopul de a decongestiona traficul rutier la una din cele mai aglomerate intersecții de la ieșirea/intrarea în/din oraș (direcția Nord). În acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 1 mil. lei. 

În prezent, serviciile municipale specializate desfășoară lucrări de strămutare a rețelelor inginerești, piloni de iluminat public, obiective de semafor, precum și instalații de monitorizare video a traficului rutier. De asemenea, vor fi amenajate căile pietonale și reamplasate stațiile de așteptare a transportului public de la intersecția celor două străzi.  

Termenul de realizare a proiectului este finele lunii octombrie a.c., iar lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo".

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.