Lucrări de salubrizare a teritoriului din Calea Basarabiei

   2327

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 23-28 septembrie a.c., serviciile municipale de profil desfășoară lucrări de salubrizare a arterei de circulație Calea Basarabiei.

Preturile sectoarelor Centru, Ciocana și Botanica, precum și întreprinderile municipale de prestări servicii din subordine, sunt antrenate la salubrizarea acostamentelor și la lichidarea gunoiştilor neautorizate de-a lungul străzii. Totodată, vor fi spălate şi vopsite balustradele podurilor şi a parapetelor metalice de protecţie, din preajma albiei râului Bâc.

În acelaşi timp, muncitorii ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" intervin la curățarea copacilor avariați de pe aliniamentul stradal, precum și la cositul gazonului și a altor vegetații.

De cealaltă parte, agenții economici care activează în zona Calea Basarabiei, sunt implicați în salubrizarea și amenajarea teritoriilor aflate în gestiune.

De asemenea, reprezentanții municipalității urmează să identifice un teritoriu pentru parcarea provizorie a unităților de transport ce staționează în zonă (comercianții ambulanți de materiale de construcție).

E de menționat că intervenția autorităților locale în adiacentul de pe Calea Basarabiei se desfășoară în contextul acțiunilor planificate în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă.