Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea serviciilor: Centrul de Resurse și Suport pentru Tineri și Locuința Socială Asistată pentru tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire

   7662

Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Lumos Foundation Moldova”, lansează două servicii sociale pentru copiii și tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire alternativă: Centrul de resurse și suport pentru copii și tineri și Locuință socială asistată. Serviciile au fost create în contextul implementării reformei sistemului rezidenţial de îngrijire a copilului.

În cadrul evenimentului va fi organizată o masă rotundă cu genericul „Servicii sociale specializate pentru copii și tineri ieșiți din servicii sociale de plasament", urmată de vizita în serviciile propriu-zise.

La eveniment vor participa reprezentanți ai structurilor centrale și locale, consilieri municipali, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, care activează în domeniul protecției copilului, tineri beneficiari ai serviciilor respective etc.
Centrul de Resurse și Suport pentru Tineri are drept obiectiv facilitarea incluziunii socio-profesionale a tinerilor care părăsesc sistemul de îngrijire alternativă. Pentru atingerea acestei sarcini Centrul va oferi beneficiarilor programe de informare, asistență și instruire axate pe formarea deprinderilor de viață independentă, orientarea profesională, prevenirea comportamentelor cu risc sporit, precum și instruire parentală (parenting).

Prin urmare, Serviciul de Locuința Socială Asistată va activa în scopul facilitării integrării profesionale și sociale a tinerilor, formarea și dezvoltarea deprinderilor pentru un trai independent, dar și asigurarea temporară cu spațiu locativ.

Serviciile respective, create în baza ordinului Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei (actualmente Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale) cu privire la pilotarea serviciilor pentru tinerii care ies din sistemul de servicii sociale de plasament și în baza deciziilor Consiliului Municipal Chișinău, vor deservi, în special, copii și tineri cu vârsta între 16 - 23 ani, ieșiți din sistemul de îngrijire alternativă (IR, APP, CCTF, tutelă/curatelă, CPT, CC).

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 25 septembrie 2019, cu începere de la ora 09:30, în incinta Primăriei municipiului Chișinău, sala nr. 15.