• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reabilitarea tronsonului de drum str. Alba Iulia, 77 - str. Tudor Vladimirescu (or. Durlești)

  Reabilitarea tronsonului de drum str. Alba Iulia, 77 - str. Tudor Vladimirescu (or. Durlești)

   20.09.2019 16:10    309 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că drumul de acces care face legătura dintre str. Alba Iulia, 77, sectorul Buiucani și str. Tudor Vladimirescu, or. Durlești, cu lungimea de 1 km, va fi reabilitat.

  Porțiunea de drum va fi renovată etapizat. In prima fază sunt prevăzute lucrări de asfaltare și amenajare a trotuarelor pe o porțiune de 500 m (cu lățimea părții carosabile de 6 m), după care va fi reparată porțiunea de 800 de metri și lățimea de 9 metri. De asemenea, pe o parte a străzii va fi amenajat trotuar cu lățimea de 1,5 - 2 m.

  În prezent se intervine la fundația drumului, iar în paralel se lucrează la instalarea bordurilor.

  Segmentul de drum: str. Alba Iulia, 77, sectorul Buiucani - str. Tudor Vladimirescu, or. Durlești, va fi reabilitat de către un dezvoltator în construcții, care a edificat blocuri de locuințe în preajmă, investind și în infrastructură. De asemenea, agentul economic va amenaja un colector de evacuare a apelor pluviale din zonă.

  Costul total al lucrărilor pentru cele două obiective este de circa 8 mil. lei.

  E de menționat că același agent economic a reabilitat recent și strada Ion Buzdugan, care intersectează tronsonul de drum menționat.

  În 2018, municipalitatea a reabilitat luminatul public pe respectivul sector de stradă.